Cookies policy

Our site required cookies for proper functioning, you can read more about this in our privacy policy. By closing this message you consent to their use.

Accept

Om oss

Novum är ett familjeföretag som grundades 1996. Tack vare många års kundförtroende har vi blivet en av de ledande tillverkare av lekredskap och sportutrustning, möbler, skummaterial och utbildningshjälpmedel. Med stort engagemang utrustar vi utbildningsinstutioner och företag samt privata entreprenörer. Våra nya, moderna produktionshallar och kontor täcker en yta av 20 700 m2 i staden Szczytno som ligger cirka 175 km norr om Polens huvudstad Warszawa.

Vi anställer högkvalificerad personal för att designa och skapa våra produkter. För närvarande arbetar nästan 250 personer på NOVUM. Våra produkter säljs till över 40 länder över hela världen.

Sedan 2012 är Lekplatsbyggarna AB vår officiella partner i Sverige.


Lekplatsbyggarna AB startades av Jan Asph på våren 2004 och är en av mycket få entreprenörer som specialiserat sig på barns lekmiljö. Sedan starten har vi varit verksamma med Projektering - Anläggning - Underhåll och Besiktning av lekplatser. Med vår unika kompetens skapar vi lekplatser utifrån barnens perspektiv, alltid med säkerhet och kvalitet som utgångspunkt. 2012 fick vi en egen produktserie med lekredskap, sport- och idrottsutrustning genom ett samarbete med Novum för vilken vi är den officiella representanten i Sverige.

 

Från och med halvårsskiftet 2020 är det mina båda söner, Fredrik och Sebastian, som driver företaget. Jag, Janne, kommer dock att finnas kvar under 2021 och 2022 för att bistå med mina kunskaper och erfarenheter.

 

Vi samarbetar med ledande forskare om barn och barns lekmiljö och har lång erfarenhet till vårt förfogande. Hos oss hittar du en kunskap och kompetens som vi är relativt ensamma om på den svenska marknaden.

 

Lekplatsbyggarna AB skapar lekplatser på barns villkor

En bra lekmiljö utmanar barnen i olika sorters aktiviteter och inbjuder till att barnen själva ska tänka och föreställa sig.

 

Genom vårt unika samarbete med svenska forskare och experter inom barns lek och utemiljö samt vårt eget produktsortiment har vi stärkt vår position som specialist på att bygga en utemiljö som i lärandet stimulerar och utmanar barnens fantasi.

 

Lekplatsbyggarna AB påverkar och utvecklar branschen:

Vi vill påverka och utveckla branschen.

Vi vill veta mer.

Vi vill tänka lite längre än andra.

 

Ledningssystem för kvalitet och miljö

Vi arbetar enligt kvalitets- och miljöledningssystemet ISO 9001:2008 och ISO 14001:2008.

Jag hoppas att denna introduktion gör dig nyfiken på hur vi arbetar för att planera en bra lekmiljö som utmanar barnen i olika sorters aktiviteter och inbjuder till att barnen själva ska tänka och föreställa sig.